7 redenen waarom branded content koning is!

Vergeet radio, printmedia en tv, online is waar het gebeurt!
In deze informatieve blog gaan we vertellen waarom merken zo verzot zijn op het inzetten van content marketing (ofwel guests posts en branded content) voor hun online uitingen.

Lees gauw verder en laat u zich imponeren door de wondere wereld van branded content!7. Uw merk wordt vertegenwoordigd op de beste sites van Nederland

De gesponsorde artikelen – die door de eigenaren en redacteuren van de sites zelf geschreven worden – krijgen op de magazines, blogs en SEO guest post sites een prominente plek. Dit kan eventueel ook een guest post of gastartikel betekenen.

Uw merk zal aangeprezen worden door de beste sites uit uw gekozen branche. De doelgroep pakt deze associatie van merken zéér positief op!

 

6. De uitingen worden níet geblokkeerd door Adblocker!

Maar liefst 26% van alle mensen hebben Adblocker geïnstalleerd. Dit betekent dat meer dan een kwart van alle surfers de uiting nooit zullen zien. Dit is gelukkig niet zo met branded content (en/of met guest posts). Deze uitingen worden niét gemarkeerd zoals banners, pre-roll video’s en andere pop-ups. Lees er graag meer over in onze blog ‘De impact van Adblocker op online reclame’. Met branded content krijgt uw uiting wél de gewenste spotlight!

 

5. Het artikel staat tussen de artikelen van de publisher

De gesponsorde artikelen staan geheel naadloos tussen de rest van de content van de site. Hierdoor oogt het niet als een typerende commerciële uiting. Het artikel is geheel in stijl van de rest van de site, waardoor het artikel zowel sneller bekeken als beter gelezen zal worden. 

 

4. Uw product, dienst of boodschap wordt gekocht

Het doel van branded content is natuurlijk om meer actie en buzz te genereren voor het uiteindelijke doel; méér omzet en méér succes. Door het inzetten van branded content wordt uw product, dienst of boodschap uitvoerig bekeken en zullen ze tot actie overgaan. Als u met name zoekt naar hoger te komen staan in de Google zoekresultaten, en niet zozeer de doelgroep te bereiken met een artikel voor buzz, dan zijn guest posts verreweg uw beste optie!

 

 
3. De uiting blijft altijd online staan

In tegenstelling tot een krant die na een dag niet meer bekeken wordt, of een duur gekocht blad dat stof ligt te vangen, of een radiosegmentje dat nooit meer wordt verkondigd, heeft u met online uitingen het voordeel dat ze voorgoed blijven bestaan en altijd beschikbaar zijn. Ze kunnen elk moment bezocht worden. Tevens is dit fantastisch nieuws voor de SEO van uw site.

 

2. Het is fantastisch voor de SEO en het linkprofiel

Als sites worden gelinkt door andere kwalitatieve sites (oftewel sites met een sterk linkprofiel/metrics), stijgen zij in aanzien bij Google. Dit betekent dat duizenden bezoekers het sponsored topic lezen en dat je tevens geniet van de SEO-voordelen. Twee vliegen in één klap!

 

1. Het zijn stuk voor stuk uitingen om trots op te zijn!

Een sterk artikel, geschreven door een topredacteur, geredigeerd door STERK media en geplaatst op de beste sites van Nederland. Dat resulteert in artikelen die je met trots met je collega’s, via nieuwsbrieven en via social media deelt!

 

Hoe mogen wij van dienst zijn? >> info@sterk.media