De impact van Adblocker op online reclame

Adblocker, de doorn in het oog van elke adverteerder!

Het percentage surfers dat Adblocker gebruikt is anno 2021 29% (!), een verontrustend getal, met name als je het moet hebben van banners, pre-roll video’s en andere (nogal vervelende) pop-ups. Nogmaals; meer dan een kwart van alle online uitingen komen niet terecht bij de gewenste bezoeker! Banners zijn op de smartphone of tablet ook niet meer veilig nu deze advertentie-blokkerende extensies steeds meer tractie krijgen op mobiele apparaten. Het is daarom verstandig om advertenties te maken die wél gezien worden en die wél gewaardeerd worden.

Wat kun je daar als adverteerder aan doen? Hoe bereik je wél de doelgroep met een uiting die niet irriteert en juist het merk in positief daglicht zet?

Branded content en guests posts worden niét geblokkeerd

Gelukkig is dat met guests posts en branded content géén probleem! Deze uitingen vallen namelijk naadloos tussen de rest van de artikelen. Ze worden niet gezien als vervelende commerciële uitingen zoals pop-up ads en video-prerolls, maar juist als gewaardeerde content dat voortgebracht is door de publisher zelf. De redactie van de site schrijft of bewerkt namelijk zelf het artikel, wat ten goede komt van de autoriteit en authenticiteit van de uiting.

Het artikel is geheel in stijl van het online magazine waardoor het een gelikte strakke look heeft dat daardoor niet opgevat wordt als een vervelende commerciële uiting. Guestposting is de gulden middenweg.Let’s do this!

Overtuigd van wat guest posts voor u kunnen betekenen? Super, neem graag contact met ons op en laten we aan de slag gaan met een impactvolle uiting dat ervoor zorgt dat u hoog bovenaan de Google zoekresultaten staat!

Contactpagina > >
Mail: info@sterk.media